HomeFilialeFDG Targoviste

FDG Targoviste

Forumul Democrat al Germanilor din Târgovişte

 

Forumul German din Târgovişte a luat fiinţă în data de 09.10.1994 având ca sediu provizoriu adresa Str. Câmpulung bl. 37, sc. b, ap. 24.

 

 

Membrii fondatori ai Forumului au fost un grup de etnici germani de circa 10 persoane. Dintre aceştia s-a ales un Consiliu Director format din 5 membri:

 

 • Constantin Ceauşu - preşedinte

   

 • Paul Melnic - membru

   

 • Erich Kotzbacher - membru

   

 • Erich Wagner - membru

   

 • Gertrud Guip – secretară.

   

De menţionat că la începutul activităţii, Forumul nu a avut un sediu fix, ci a funcţionat timp de 2 ani într-un apartament de bloc nelocuit, care aparţinea preşedintelui.

 

Membrii fondatori au depus o muncă asiduă pentru cooptarea cât mai multor etnici germani în Forum, reuşind acest lucru în urma anunţurilor din ziarul şi de la postul de televiziune local. Din evidenţele statistice, în acea perioadă trăiau în judeţul Dâmboviţa peste 300 de etnici germani. În decurs de doi ani, numărul membrilor Forumului s-a ridicat la 149, din care 7 foşti deportaţi în URSS după al doilea război mondial.

 

După o perioadă de 5 ani de funcţioanare, conducerea Forumului a fost schimbată, fiind ales un nou Consiliu Director, şi anume:

 

 • Sigrid Popescu - preşedinte

   

 • Vasile Ivanof - vicepreşedinte

   

 • Paul Melnic - secretar.

   

Acest Consiliu Director a încercat să organizeze mai bine activitatea Forumului şi să creeze o mai bună comunicare între membri.

 

Existând o bună colaborare cu Crucea Roşie Dâmboviţa, am obţinut în mod gratuit o cameră în clădirea acesteia, unde am mutat sediul Forumului. În fiecare an ne întâlnim de sărbători şi facem schimb de informaţii; am promovat cărţile de poezii ale d-lui Erich Kotzbacher având ca temă "Târgoviştea voievozilor noştri".

 

În anul 2006, cu ajutorul Fundaţiei "Transcarpatica", un membru al Forumului a beneficiat de un credit de investiţii pt. utilaje de tip fast-food, lucru de care a luat cunoştinţă Primăria Târgovişte şi Prefectura Dâmboviţa.

 

Ceea ce ne dorim cu adevărat pt. membrii noştri este obţinerea unui sediu unde să putem organiza cursuri de limba germană şi cursuri de promovare a culturii germane, precum şi înfiinţarea unei grădiniţe în limba germană.